Därför är jag liberal
Publicerad på magasinet Neo den 6 september 2010

Socialdemokraternas valfusk i invandrartäta förorter är ovärdigt en demokrati
Publicerad på Newsmill torsdag 9 september 2010

LAS stänger ute ungdomar
Publicerad på Newsmill 25 augusti 2010

Språktest bra för integrationen
Publicerad i Svenska Dagbladet söndag 15 augusti 2010

Visa alla artiklar 

Gulan Avci: Veronica Palm borde städa i sitt eget parti
Publicerad på Svt opinion 27 november 2008

Socialdemokratiska riksdagsledamoten, tillika talesperson i migrationsfrågor, Veronica Palm är upprörd över moderaternas förslag om "samhällskontrakt". Palm skrev på SVT Opinion den 26/11 att samhället kommer att delas in i en "vi och dom-känsla".

Sent ska syndaren vakna. När socialdemokraterna satt vid makten i tolv år i sträck genomsyrades politiken av en omhändertagandementalitet. Människor som ville arbeta och göra rätt för sig förpassades till bidragsberoende.

Arbetslösheten försökte man att dölja genom att trixa med statistiken. I invandrartäta områden blev konsekvensen förödande. Steg för steg ökade klyftorna eftersom invandrare hamnade utanför arbetsmarkna
den och därmed fick lägre inkomster, sämre möjligheter och i förlängningen också sämre hälsa och välmående.

Vi i folkpartiet liberalerna tog fram flera rapporter under den förra mandatperioden som svart på vitt visade hur socialdemokraternas integrationspolitik delade Sverige. Vi fick ett vi?och?dom-samhälle. Något socialdemokraterna kallade för rättvisa.

S-regeringen klarade inte av att skapa en fungerande integrationspolitik på de mest centrala områdena som jobb, skola och arbetsmarkand. Inte ens i en tid då vi hade god tillväxt och en brinnande högkonjunktur.

Men nu sitter socialdemokraterna på åskådarläktaren och protesterar mot alliansregeringens politik. Låt oss ta en närmare titt på vad det är som Veronica Palm är upprörd över.

Vi i alliansen aviserade redan före valet att det är arbetslinjen som ska gälla. Ett bra välfärdssamhälle bygger på att alla är med och bidrar. Ingen ska ofrivilligt ställas utanför och ingen ska tvingas leva på bidrag.

Sedan vi kom till makten för två år sedan har över 180 000 personer fått ett arbete att gå till. Ju fler som arbetar desto mer pengar blir det till välfärdssatsningar som, vård, omsorg och skola.

Vi har tagit strid mot gamla patriarkala strukturer som under lång tid tillåtits leva vidare i det nya landet. Ett demokratiskt och jämställt samhälle överlever endast om alla ställer upp på de grundvalar dess principer vilar på. Kulturer och traditioner som inte respekterar mänskliga rättigheter har inget utrymme i Sverige.

I en del områden lever kvinnor och flickor i dubbla utanförskap. Många saknar utbildning och behärskar inte ens de enklaste fraserna i svenska språket för att kunna göra sig hörda och ta del av sina rättigheter.

Veronica Palm skriver vidare att hon är redo att ta debatt med islamistiska fundamentalister. Då kan det vara bra idé att börja i sitt eget parti först.

När S-studenter och socialdemokratiska broderskapsrörelsen bjöd in en av terroristorganisationen Hamas mest ledande ideologer, Azzam al-Tamimi, till ett seminarium i Stockholm lyste den interna kritiken med sin frånvaro.

Tamimi förordar självmordsattentat mot civila, han vill utplåna staten Israel och har till och med uttalat att arabiska kvinnor vill bli slagna av sina män. För detta blev han inte bara en gång ? utan två! ? inbjuden till socialdemokratiska konferenser för att tala om demokrati i Mellanöstern.

Ett tips till Veronica Palm är att städa upp i sitt eget parti innan hon attackerar Alliansen. Vi behöver varken mer utanförskap eller fler islamistiska propagandister i Sverige.

Gulan Avci (fp)
Ordförande Liberal mångfald
Ledamot Stockholms stadsfullmäktige

  Startsidan | Om Gulan | Mina sikter | Artiklar | Press | Bli min rdgivare | Lnkar | Kontakt
Fotografier av Mats Hgberg. Skyddat enligt lagen om upphovsrtt. Gulan Avci 2006