Därför är jag liberal
Publicerad på magasinet Neo den 6 september 2010

Socialdemokraternas valfusk i invandrartäta förorter är ovärdigt en demokrati
Publicerad på Newsmill torsdag 9 september 2010

LAS stänger ute ungdomar
Publicerad på Newsmill 25 augusti 2010

Språktest bra för integrationen
Publicerad i Svenska Dagbladet söndag 15 augusti 2010

Visa alla artiklar 

SSU flörtar med terrorister
Publicerad på Brännpunkt tisdag 1 april 2008

SSU:s ordförande, Jytte Guteland, kräver på SvD Brännpunkt 23/3 att Sverige ­erkänner terrorist­organisationen Hamas och inleder dialog med dem. Hon skriver att ”respekten för demokratin är grundläggande” för SSU och att de är besvikna och ­bestörta över omvärldens agerande mot Hamas.

Guteland anklagar Israel för det palestinska folkets lidande men hon nämner inte med ett ord lidandet befolkningen i Israel fått utstå i åratal, med självmordsattentat på kaféer och bussar och ständiga raketbeskjutningar från Hamas. Bara i år har över 500 raketer regnat över invånarna i södra Israel.

Den 6 mars tog sig en Hamasanhängare in i en skola i Jerusalem och dödade åtta och skadade elva elever. På Gazas gator firades terrorattacken med godisutdelning och fyrverkerier. Hamas utfärdade ett ut­talande där man ­”välsignade Jerusalem- operationen” och lovade att det inte var den sista. I andra ­länder dansar ­människor på bröllop och ­nyårsfester. ­Hamas dansar när de dödat ­israeliska barn.

Att som Guteland hävda att EU-sanktionerna mot Hamas bör hävas för att de vunnit ett val är löjeväckande. Man blir inte demokrat bara för att man vinner ett demokratiskt val. Det är skillnad på innehåll och procedur.

Så länge Hamas vägrar erkänna staten Israels rätt att existera och tror på terrorism som en väg framåt ska Sverige inte samarbeta med Hamas. Vi förhandlar inte med al-Qaida heller.

Det är bättre att Sverige stödjer president Abbas och de moderata krafter som vill ha fred och en demokratisk palestinsk stat. Abbas har också klart deklarerat att han inte vill se ett västerländskt stöd till Hamas.


GULAN AVCI, ordförande Liberala Invandrarförbundet

SAMUEL DANOFSKY, styrelseledamot Liberala Invandrarföreningen i Stockholm

  Startsidan | Om Gulan | Mina sikter | Artiklar | Press | Bli min rdgivare | Lnkar | Kontakt
Fotografier av Mats Hgberg. Skyddat enligt lagen om upphovsrtt. Gulan Avci 2006