Därför är jag liberal
Publicerad på magasinet Neo den 6 september 2010

Socialdemokraternas valfusk i invandrartäta förorter är ovärdigt en demokrati
Publicerad på Newsmill torsdag 9 september 2010

LAS stänger ute ungdomar
Publicerad på Newsmill 25 augusti 2010

Språktest bra för integrationen
Publicerad i Svenska Dagbladet söndag 15 augusti 2010

Visa alla artiklar



 

Socialdemokraterna mörkar arbetslösheten inför valet
Artikeln är publicerad i Luf Stockholms medlemstidning, Punkten 4 juni 2006

Om drygt två månader drar valrörelsen igång. Kampanjare, medlemmar och politiker ska ut på gator och torg och möta väljarna. Folkpartiets politik ska argumenteras och väljarnas förtroende vinnas. Vi liberaler har en stor uppgift framför oss. Sverige står inför stora utmaningar.

Trots att det går bra för ekonomin så går det dåligt på arbetsmarknaden. Det skapas inga nya jobb. Drygt en miljon människor står utanför och Sverige håller på att glida isär.

En misslyckad arbetsmarknadspolitik har skapat ett a och b lag. Arbetslösheten har delats in i tre kategorier som går under namnet; långtidsarbetslösa, långtidssjukskrivna och förtidspensionerade. Hälften av dessa är fullt arbetsföra, men sossarna använder sjukpenning och förtidspensionering som verktyg inför valet så att arbetslöshetsstatistiken sjunker.

När Görans Person talade på sossarnas förstamajmöte så sa han att ”arbetslösheten inte blir någon stor fråga i valrörelsen”. Han spådde liksom han gjort tidigare att delmålet på 4 procents öppen arbetslöshet kommer att nås i år.

Det är skandal. När 17 procent av landets arbetsföra befolkning inte har ett jobb att gå till så måste debatten rulla på för fullt och regeringen ska ständigt bli påminda om sitt misslyckande.

Regeringen vill inte se sanningen i vitögat för att siffrorna häver fram de egna misslyckandena. Om socialdemokraterna skulle vinna valet i år och Göran Persson får ytterligare 4 år som statsminister så kommer det gå illa för Sverige.

De senaste tio åren har han använt sin makt just för att kunna behålla makten och inte för att föra en politik med visioner in i framtiden.

Det nuvarande arbetsmarknadssystemet som motarbetar människor måste bort. Folkpartiet och alliansen har en gemensam politik och gemensamma förslag på hur arbetslösa ska gå från bidrag till arbete.

Vår politik kommer att ge Sverige ny energi, våga ta tag i många av de problem som sossarna har sopat under mattan och återge människor deras frihet.


Gulan Avci
Riksdagskandidat för folkpartiet i Stockholms kommun

  Startsidan | Om Gulan | Mina sikter | Artiklar | Press | Bli min rdgivare | Lnkar | Kontakt
Fotografier av Mats Hgberg. Skyddat enligt lagen om upphovsrtt. Gulan Avci 2006