Därför är jag liberal
Publicerad på magasinet Neo den 6 september 2010

Socialdemokraternas valfusk i invandrartäta förorter är ovärdigt en demokrati
Publicerad på Newsmill torsdag 9 september 2010

LAS stänger ute ungdomar
Publicerad på Newsmill 25 augusti 2010

Språktest bra för integrationen
Publicerad i Svenska Dagbladet söndag 15 augusti 2010

Visa alla artiklar 

Unga och akademiker drabbas värst
Liberala studenters medlemstidning den 3 mars 2006

Gulan Avci skriver den 3 mars i Liberala studenters medlemstidning om arbetslösheten som framförallt drabbar unga akademiker.

Arbetslösheten är vår tids allra största problem. Över en miljon människor står utanför arbetsmarknaden och det är framförallt unga akademiker som drabbas värst! I slutet av oktober 2005 fanns drygt 66 000 personer med minst två års eftergymnasial utbildning, som antingen var öppet arbetslösa eller deltog i olika arbetsmarknadsprogram. Men dock är det viktigt att påpeka att arbetslösa akademiker är toppen på ett isberg. Långt ifrån alla blir arbetslösa efter högskolan. För många handlar det om att välja mellan att bli arbetslös eller att studera vidare med fortsatt CSN lån. Och många väljer att fortsätta plugga för att slippa gå sysslolösa, underkasta sig socialbidrag eller bli instoppade i meningslösa arbetsmarknadsprogram.

Vi har en hel generation som utbildat sig och tagit studielån i tron om att kunna vara med och skapa tillväxt i Sverige. Men om inte alla får vara med vem ska då betala för den välfärd vi alla vill ha? Runt om i världen bevittnar vi idag en motsatt trend. Allt flera unga får möjlighet att utbilda sig och få jobb. Bara i Kina och Indien examineras 165 000 civilingenjörer årligen. Hur kan det då ha gått så fel i Sverige? Sverige har under alla tider varit en kunskapsnation och vänsterpakten har så varmt talat om vikten av utbildning. Men vad har den Socialdemokratiska regeringen gjort för att förbättra situationen för våra unga? Ingenting! Under valrörelsen 2002 lovade Göran Persson heligt att sänka arbetslösheten. Idag 2006 har den istället ökat med nästan 50 procent.

Vänsterkartellen har styrt Sverige i över 11 år nu. Men ändå tar de inte tag i problemen. Detta visar ännu en gång att sossarna saknar kompetens och tydligt ledarskap för ett bättre Sverige.

Vad Sverige behöver är en politik som är framåtsyftande. En politik som ger goda förutsättningar för människor att få ett jobb. En politik som underlättar för företagen att anställa och en politik som skapar förutsättningar för människor att starta egna verksamheter.

Sverige förtjänar en bättre regering. En regering som har visioner, tydligt ledarskap och som är beredda att ta ansvar. Du kan vara med och förändra utvecklingen den 17 september i år. Valet är ditt!

Gulan Avci Integrationssamordnare (fp)
Riksdagskandidat för Folkpartiet liberalerna, Stockholms stad

  Startsidan | Om Gulan | Mina sikter | Artiklar | Press | Bli min rdgivare | Lnkar | Kontakt
Fotografier av Mats Hgberg. Skyddat enligt lagen om upphovsrtt. Gulan Avci 2006